De BNG Bank Literatuurprijs 2023 is toegekend aan Geen vaarwel vandaag van Daan Heerma van Voss. We feliciteren de auteur! De jury prees zijn roman die ‘gegoten is in ronduit indrukwekkend proza’.
In Liter 104 verscheen een interview met Daan Heerma van Voss.

‘een van de grootste talenten in de Nederlandse literatuur’
Ook Kindertrein uit Boedapest van onze gastschrijver 2024, Emy Koopman, werd genomineerd. De jury oordeelde: ‘Scherp, intelligent en onderzoekend, graaft Koopman niet alleen diep in de archieven, maar ook in mogelijke beweegredenen van betrokken familieleden. […] Met veel oog voor detail, voor geuren en geluiden, voor de specifieke manieren van spreken van historische figuren […] componeert Koopman uit de flarden van overgeleverde verhalen en bronnen een verloren geschiedenis. [Kindertrein uit Boedapest is een] bescheiden boek van een van de grootste talenten in de Nederlandse literatuur.’
Lees ook hier over Emy Koopmans jongste pennenvrucht.