Liter is hét literaire tijdschrift op de koffietafel, in de trein of bij de leesstoel

 

Klik hieronder op de rode balk voor een introductie-abonnement
of een vast abonnement naar keuze:

Actie: ontvang bij een (introductie)abonnement de vertaalde Nobelprijslezing van Jon Fosse slechts tegen verzendkosten

Literair tijdschrift Liter koppelt al 25 jaar kwaliteit aan visie. Liter biedt een podium aan hoogwaardig werk, zowel Nederlandstalig als vertaald, dat gedachtegoed uit religieuze tradities – vooral de brede Europese christelijke traditie – verbeeldt en tegen het licht houdt, vermomt, vertaalt of hervat.
Gastschrijver in 2024 is Emy Koopman. In 2023 was de Noorse schrijver Jon Fosse gastschrijver. Hem werd in ditzelfde jaar de Nobelprijs toegekend.
Voor alle gastschrijvers klik hier.

Liter
Liter verschijnt vier keer per jaar in een fraaie uitvoering van 80 pagina’s. Inclusief een bladlegger. Zowel ons tijdschrift als de bladlegger worden vormgegeven door Steven van der Gaauw.
Een los nummer kost € 24,95 (inclusief verzendkosten). Met een introductie-abonnement ontvangt u twee nummers voor de prijs van een. Maak uw abonnementskeuze of bestel een los nummer via bovenstaande rode balk.
Feestessay
‘Dit vind ik het wonderlijkste effect van het gerichte schrijven: dat ik al schrijvend steeds dichter bij mijn geadresseerde lijk te komen, ook als diegene geen antwoord geeft. Of nee, het moet natuurlijk zijn: júist als diegene geen antwoord geeft. Daar zit de ruimte om de ander dichterbij te schrijven.’
(Gerda Blees)
De lovend ontvangen Liter-feestuitgave Ik schrijf je. Over het richten van gedichten van Gerda Blees – ter gelegenheid van het vijftigjarig dichterschap van Willem Jan Otten, telt 20 pagina’s en is een bibliofiele uitgave op Liter-formaat: 24 x 16 cm. Het mooie boekje is vormgegeven door Steven van der Gaauw en kost € 15,- (exclusief verzendkosten)
Om te bestellen, stuur een mail naar administratie@leesliter.nl