De eerste editie van LiterCafé was zaterdag 23 maart een feit. Ze vond plaats bij Boekhandel Athenaeum aan het Spui te Amsterdam en werd met vaardige hand bestierd door Laura de Bie, ons bestuurslid evenementen.
‘Met LiterCafé hopen wij (gast)schrijvers, lezers en anderen bij Liter betrokken nader tot elkaar te brengen,’ aldus Laura.

Op deze zaterdag werd Liter 112 gepresenteerd en las gastschrijver 2024 Emy Koopman haar gedicht eruit voor, min of meer in dialoog met haar partner. Hoofdredacteur Gerda van de Haar interviewde Emy over haar opvatting van empathie in haar romans en bevroeg ook Edith Koenders en Adriaan van der Hoeven, de vertalers van Jon Fosse’s Nobelprijslezing. De beide vertalers ontvingen een eerste exemplaar van de lezing, die is vormgegeven door Steven van der Gaauw en uitgegeven door Liter en uitgeverij Oevers. Een fraaie leporello op Liter-formaat. De lezing werd ook overhandigd aan uitgever Martijn Couwenhoven.
Gastschrijver 2018 Abdelkader Benali attendeerde alle aanwezigen enthousiast op het aanstaande programma rondom Jon Fosse in De Balie, op 7 april. Onder het genot van een hapje en een drankje en mooi uitzicht op het Spui was LiterCafé een feestje dat herhaald wil worden.
In de etalage van Athenaeum staat Liter 112 naast de Nobelprijslezing van Fosse – Liters gastschrijver 2023 – breed uitgestald, een en ander kan door toekomstige abonnees(?) gekocht of besteld worden, bij Athenaeum of via onze abonnementenpagina.

Fotoimpressie:

▲ Gastschrijver 2024 Emy Koopman en vertalers Edith Koenders en Adriaan van der Hoeven

▲ Schrijfster Lotte Krakers en redacteur Levi Jacobs, midden: redacteur Jetty Huisman, rechts: bestuurslid Derek Meijers

▲ Links: hoofdredacteur Gerda van de Haar, zittend: gastschrijver 2018 Abdelkader Benali en redacteur Joost Jungsik Vormeer, rechts: bestuurslid Laura de Bie

▲ Uitgever Martijn Couwenhoven en vormgever Steven van der Gaauw

▲ Liter 112 #5 met bladwijzer en Nobelprijslezing blikvanger in etalage Boekhandel Athenaeum