Liter jubileert

In maart 1998 verscheen de allereerste aflevering van Liter, in een groen omslag met in geel een werktekening van een klassieke melkfles. Inhoudsmaat: 1 liter. Hans Werkman van Woordwerk, Dirk Zwart van Bloknoot en vormgever (van beide tijdschriften) Steven van der Gaauw hadden de koppen bij elkaar gestoken en kwamen zo tot een geheel nieuw literair tijdschrift: open, nieuwsgierig, de cultuur verkennend vanuit het christendom dat die cultuur nog altijd tekent.

Het resulteerde in vijfentwintig jaargangen nieuwe gedichten, verhalen, beschouwingen en interviews waarin het fenomeen religie in het algemeen en het christendom in het bijzonder steeds opnieuw oplicht en wordt onderzocht.
We vieren ons jubileumjaar met het gastschrijverschap van Jon Fosse, die in zijn lange schrijversloopbaan steeds religieuzer is gaan schrijven.
In de nieuwe Liter (108) een impressie van Thomas Heerma van Voss, die de jaargangen van Liter voor het eerst goed zag.

 

  Liter nr. 1     Liter nr. 108