Onze hoofdredacteur, Gerda van de Haar, sprak gloedvol over poëzie in liederen van Willem Barnard (1920-2010) in het Koetshuis op de Pietersberg in Oosterbeek, waar Barnard ‘een literaire voetafdruk heeft achtergelaten’. 
Onder de belangstellenden in het Koetshuis was ook Renata Barnard, dochter van de dichter. In de te verschijnen uitgave In wind en vuur verzorgt zij een uitvoerige biografische schets van het leven van haar vader.

Ongeveer 70 jaar geleden verbleef een aantal dichters – ze noemden zich ‘Het landvolk’ – iedere zomer enkele dagen op de Pietersberg. Willem Barnard / Guillaume van der Graft was een van hen.

Bijeen in de tuin van de Pietersberg, in 1955, van links naar rechts: Ad den Besten, Klaas Heeroma, Jan Wit, Jan Willem Schulte Nordholt (staand) en Willem Barnard / Guillaume van der Graft