Op 15 februari organiseerde Liter met RRQR in Utrecht-Tuindorp een avond voor leeskringen. Schrijver en Liter-redacteur Machteld Siegmann en hoogleraar theologie Martien E. Brinkman gingen, o.l.v. dominee Hanneke Ouwerkerk, met een volle zaal in gesprek over de vraag hoe perspectieven in de loop van je leven kunnen veranderen. De roman Wachter op de morgen van Siegmann en Brinkmans spirituele biografie Hoe mijn God veranderde stonden daarbij centraal.

Gerda van de Haar, hoofdredacteur van Liter: ‘Een heel mooie, inhoudelijke avond. Moderator Hanneke Ouwerkerk wist de auteurs het nodige te ontlokken.’

Tijdens het gesprek refereerde professor Brinkman aan In ongenade van J.M. Coetzee en aan Zwarte schuur van Oek de Jong. Hij stelde dat in literatuur, kunst en films God dichterbij komt. Als het in de theologie om levensvragen gaat, als geloven antwoorden op het leven is, doet de theologie er goed aan te rade te gaan bij met name literatuur en films. Machteld Siegmann over haar tweede roman Wachter op de morgen – een roman die van begin tot eind een nachtelijke monoloog is: ‘Juist in de nacht valt er licht op de dingen.’

Hanneke Ouwerkerk rondde het enerverende gesprek af met een gedicht van Hester Knibbe. Tijdens de borrel klonken de woorden na.