De debuutroman van Hedwig Selles is op 20 oktober door Uitgeverij Vrijdag feestelijk gepresenteerd. Het boek is ‘wrang maar ook hoopvol’ en geschreven in een ‘eigenzinnige, krachtige en poëtische’ taal. Niet mijn lichaam leidt de lezer binnen in de wereld van de eenzame Carlotta, opgegroeid in een liefdeloos gezin en verlaten door mensen die haar lief waren. Onder meer door puur en helder opgeschreven dialogen leren we haar kennen:  

‘Ik heet Carlotta,’ zei ik.
De zware jas [van de vrouw] hing ik op.
‘Je woont hier mooi.’
‘Dat komt door de rivier,’ antwoordde ik zacht.

Hunkerend naar aandacht en liefde kiest ze, nadat haar leven ‘keihard tot stilstand is gekomen’, voor de weg naar binnen. Haar doel is de duivel uithongeren…

Hedwig Selles (1968) heeft cultuurwetenschappen gestudeerd en bracht meerdere poëziebundels uit. Korte verhalen en gedichten van haar hand verschenen onder andere in De GidsHollands Maandblad en Liter.

 Hedwig Selles, Niet mijn lichaam (roman), Antwerpen 2022, 240 blz., € 22,50