Auteurs Franca Treur en Koos Meinderts maken dit jaar deel uit van het literatuurprogramma van het Geestdrift Festival, dat op 6 november in Utrecht plaatsvindt.

Franca Treur en Koos Meinderts gaan in de Nicolaaskapel in gesprek met Len Borgdorff. Ze praten over thema’s uit hun werk, zoals hoop en wanhoop, liefde en eenzaamheid, geloof en ongeloof, jong, oud, vroeger en nu. Intussen publiceerden beiden een coronaboek.

Later op de dag gaat het gesprek door met het publiek in de charmante Pieternelkapel van de Pieterskerk. 

Beide programmaonderdelen vinden plaats onder auspiciën van literair tijdschrift Liter. Liter is aanwezig op het festival om je het prachtige blad te laten zien. Je kunt er ook terecht voor boeken van Franca Treur en Koos Meinderts. Na het gesprek schuiven zij even aan bij de Litertafel om boeken te signeren.

Koos Meinderts is schrijver van liedjes die iedereen kent en boeken die werden begriffeld en verfilmd. Dat gebeurt misschien ook voor zijn onlangs verschenen roman De stapelbedbroers.

Franca Treur werd met haar eerste, ook bekroonde en verfilmde boek Dorsvloer vol confetti onmiddellijk een beroemdheid. Intussen leven we vele fraaie boeken en boekjes verder. Dit jaar verscheen De golf en over enkele maanden komt Mijn bijbel uit.

Wat de twee ook bindt, is Liter. Franca Treur is dit jaar gastschrijver van dit literair tijdschrift en Koos Meinderts volgt haar nauwlettend want hij is al heel lang abonnee én leverancier. Hun gesprekspartner is Len Borgdorff. Als voormalig hoofdredacteur van Liter interviewde hij veel schrijvers. Ook voor Kamer 23 ging hij vaak in gesprek met auteurs.

Het Geestdrift Festival vindt plaats in Utrecht, in de Pieterskerk en andere historische kerkruimtes. Meer informatie op https://www.geestdriftfestival.nl/tickets, ticket geldig voor de hele dag (11.45-22.30 u), Literprogramma om 14:45 u en om 16:30 u.