Nu de doorstart van Liter een groot succes is gebleken, willen we graag verder denken en dromen. We zijn daarvoor op zoek naar een nieuw bestuurslid evenementen om onze literaire bijdragen breder podium te geven. 

Taakomschrijving

Het bestuurslid evenementen:

  • Organiseert lezersavonden en symposia, met een helder thema en een aansprekende headliner. We mikken op 1-2 evenementen per jaar. 
  • Is verantwoordelijk voor het coördineren van de zichtbaarheid van Liter op literaire evenementen.
  • Neemt deel aan de bestuursvergaderingen (eens per 2 à 3 maanden)

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die: 1) affiniteit heeft met de kern van Liter, ‘Lezen is geloven’; 2) met sterke en innovatieve thema’s op de proppen komt; en 3) daar een creatief en kwalitatief evenement omheen kan organiseren.

Wat bieden we je?

We bieden je een vrijwilligersfunctie aan waarmee je: 1) onderdeel wordt van het toonaangevende tijdschrift op het gebied van literatuur en religie; 2) een groot netwerk opbouwt in het literaire circuit; 3)  in aanraking komt met de verschillende culturele fondsen die Nederland rijk is; en 4) samenwerkt met een enthousiaste groep mensen in bestuur en redactie.

Liter

Literair tijdschrift Liter publiceert verhalen, gedichten, schrijversessays en interviews waarin de verbinding tussen literatuur en religie gestalte krijgt, wordt opgespoord en de ruimte wordt gegeven. Het grensvlak tussen literatuur en religie is helemaal geen grensvlak: de twee zijn vanouds onscheidbaar en dat is nog altijd te merken. Liter kijkt met specifieke interesse naar het christendom in de literatuur: hoe zet de christelijke culturele traditie zich voort, in Nederland en in andere taalgebieden? De kern van Liter ligt dan ook in de slagzin ‘Lezen is geloven’.

Voor verdere vragen over deze vacature, neem gerust contact op met een van onze bestuursleden via secretaris Anke Brons (ankebrons93@gmail.com).