Voor 2021 heeft Liter Franca Treur uitgenodigd op te treden als gastschrijver. Zij is de tiende schrijver in een mooie rij: eerdere gastschrijvers waren Nicole Montagne (in 2020), Abdelkader Benali, Tommy Wieringa, Benno Barnard, Les Murray, Désanne van Brederode, Marcel Möring, Willem Jan Otten en Oek de Jong (in 2011). Franca Treur staat alvast met een verhaal in Liter nummer 101, dat eind juni verschijnt, en het hele jaar besteden we met plezier aandacht aan haar werk.

Als redactie zijn we blij met de samenwerking. Franca Treur is iemand die het religieuze bevindelijke milieu van binnenuit kent. In haar debuut Dorsvloer vol confetti (2009) beschrijft zij het heel droog, bijna van buitenaf. Zulk werk roept boeiende vragen op: wat betekent religie voor haar schrijverschap op de lange termijn?

Franca Treur draagt dit jaar meer verhalend werk en beschouwend proza bij aan Liter, en krijgt de ruimte haar favoriete schrijvers te introduceren. Ook publiceert Liter een interview met de schrijver en een essay over haar oeuvre tot nu toe. 

Franca Treur is gastschrijver, en dat kan, omdat Liter bijna gered is. Om in 2022 door te kunnen zijn 75 nieuwe abonnees nodig. Er loopt dan ook een grootscheepse campagne om nieuwe abonnees voor het blad binnen te halen. Wilt u helpen? Dit kunt u doen door allereerst potentiële abonnees in uw eigen kring te benaderen. Ook heeft Liter een volledig vernieuwde website en zijn we vindbaar op Facebook, Twitter en Instagram. Wij verwelkomen u graag als volger!

Liter blijft werken aan mooie literatuur, en lezen is geloven. 101 is nog maar het begin.