11 mei 2016

 

'Het is het verlangen om met zijn tweeën zijnd toch als één fluit te klinken, of zelfs één en dezelfde te worden. Maar meestal blijft de praktijk bij die verlangende eenheid achter.'

 

Op 20 mei vindt de studiemiddag 'Talen van de liefde' plaats aan de Universiteit Utrecht. De middag draait om de presentatie van twee boeken over eros en liefde. Het evenement wordt georganiseerd door prof. dr. Johan Goud (Religiewetenschap), in samenwerking met prof. dr. Geert Buelens (Comparative Literature) en schrijver en dichter Maarten van der Graaff. Van de hand van Johan Goud verscheen op Leesliter eerder een essay, en zowel het werk van Buelens als Van der Graaff (hier en hier) werd op Leesliter besproken.  

 

 

De boeken die tijdens deze middag worden gepresenteerd zijn Maar zie, ik heb lief! Eros in kunst en religie (Meinema, 2016), dat is verschenen onder redactie van Hans Alma en Johan Goud, en Door woorden gekust. Talen van de liefde (Klement 2016), tevens van de hand van Goud. Eros, kunst en religie zijn met elkaar verwant maar leven dikwijls in onmin met elkaar. De twee boeken gaan over de vaak controversiële, soms harmonische, altijd spannende relaties tussen deze drie. Naast de sprekers van deze middag hebben veel anderen bijdragen geschreven, o.a. Hans Achterhuis, Sidi Larbi Cherkaoui, Elsbeth Etty, Jaap Goedegebuure, Arnon Grunberg, Oek de Jong, Laurens ten Kate, Ronald Klamer, Paul Moyaert, Willem Jan Otten.

 

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vindt u hier. Het volledige programma van de middag kunt u downloaden middels deze link. 

 

Suzanne van Putten

Submit to FacebookSubmit to Twitter