Met gastauteur Les Murray en veel poëzie

 

Als de bladeren vallen, komt een hartverwarmende nieuwe Liter als geroepen.

Les Murray is onze gastschrijver in 2015. Liter opent dit najaar met maar liefst vijf bijdragen over zijn werk. Dorien de Vries, Maarten Buser, Benno Barnard, Désanne van Brederode en Heilna du Plooy lazen (delen van) Murrays werk opnieuw en doen daar op verschillende manieren verslag van.

Hadewijch Griffioen sleept ons mee in haar verhaal ‘Aan de wietwei’.

Liter 79 bevat een portfolio van de Curacaose Anton Vrede.

Er wordt ook naar hartenlust gedicht: Liter 79 bevat poëziebijdragen van Marcus Wicker, Menno van der Beek, Liesbeth Goedbloed en Greetje Kruidhof.

Liter 79 bevat een nieuw fragment uit het poëziedagboek van Benno Barnard.

Tot slot vertaalde Menno van der Beek een essay van de dichter Christian Wiman, getiteld ‘De liefde heette me welkom (in de afgrond staren)’.

En verder recensies: Annie Dillard, Tomas Halik, Henry Sepers, Boelie van Leeuwen, De Brieven van Frans Kellendonk en De Mulisch Mythe van Sander Bax.

Intussen gebeurde er ook van alles op onze website. In Trouw verscheen deze zomer een artikel getiteld ‘Christenen kunnen niet schrijven’. Auteur Stevo Akkerman en Len Borgdorff, hoofdredacteur van Liter, begonnen een briefwisseling op onze website. Hier is de negende aflevering te vinden, waarin ook de links naar de andere brieven te vinden zijn.

 

Bestel het nieuwe nummer hier of via de app

Submit to FacebookSubmit to Twitter