door Jan Sonneveld, 31 augustus 2013

 

Samen met boekhandel Het Paard van Troje in Ede organiseert Liter op donderdagavond 17 oktober een lezersavond met schrijver Oek de Jong. Tijdens de avond leest De Jong voor uit eigen werk en voelen Gerda van de Haar en Len Borgdorff hem aan de tand over de mystiek in zijn schrijverschap: wat is de achtergrond van de spirituele inslag in zijn werk? Hoe aards kan mystiek zijn? Kunnen we zonder mystiek? Daarbij staan de interviewers ook stil bij gedachten van de filosoof Charles Taylor (Een seculiere tijd).  

Oek de Jong debuteerde in 1977 met de verhalenbundel De hemelvaart van Massimo (inmiddels getiteld De onbeweeglijke), waarmee hij de Reina Prinsen Geerligsprijs won. Twee jaar later kreeg hij de F. Bordewijkprijs toegekend voor Opwaaiende zomerjurken en dit jaar werd Pier en Ocaan bekroond met De Gouden Uil Literatuurprijs. Dit najaar verschijnt zijn essay Wat alleen de roman kan zeggen, waarin De Jong ingaat op het schrijven van zijn magnum opus. In 2011 was hij gastschrijver van Liter. In dat jaar publiceerde hij in Liter alvast een hoofdstuk uit Pier en Oceaan.  

 

De lezersavond wordt gehouden op 17 oktober 2013 in boekhandel Het Paard van Troje, Torenstraat 39 in Ede. Aanvang 20.00 uur, de toegang bedraagt € 7,50. Uiteraard is iedereen welkom, maar reserveren is gewenst. Dat kan telefonisch (0318-615213), per e-mail

(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of twitter (@trojetweet of @leesliter).

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter