gepubliceerd op 9 februari 2021

Literair tijdschrift Liter publiceert verhalen, gedichten, schrijversessays en interviews waarin de verbinding tussen literatuur en religie gestalte krijgt, wordt opgespoord en de ruimte wordt gegeven. Liter kijkt met specifieke interesse naar het christendom in de literatuur: hoe zet de christelijke culturele traditie zich voort, in Nederland en in andere taalgebieden? De kern van Liter ligt dan ook besloten in de slagzin ‘Lezen is geloven’.

Liter verschijnt meerdere malen per jaar op papier en ook doorlopend via de digitale kanalen. Daarbij wordt zowel nieuw als gevestigd talent een podium geboden.

In het najaar van 2020 leek het erop dat de uitgave van nummer 100 de laatste zou zijn. Maar een enthousiaste groep van redacteuren en een nieuw bestuur proberen op dit moment een doorstart te realiseren. 

Voor het bestuur van de Stichting Liter zoeken we daarom twee nieuwe bestuursleden: een penningmeester en een bestuurslid evenementen. Wil je meer weten en/of heb je interesse? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

  • Penningmeester

 

Taakomschrijving

De penningmeester:

  • Houdt de kas bij en beheert de bankrekeningen
  • Regelt betalingsverkeer
  • Stelt de begroting op en bewaakt de plannen van het bestuur aan de hand van de begroting 
  • Maakt het financieel jaarverslag
  • Onderhoudt het contact met onze sponsoren en subsidiegevers

 

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die: 1) affiniteit heeft met de kern van Liter, ‘Lezen is geloven’; en 2) enige ervaring heeft op het gebied van financiële administratie. 

 

Wat bieden we je?

We bieden je een vrijwilligersfunctie aan waarin je: 1) onderdeel wordt van het toonaangevende tijdschrift op het gebied van literatuur en religie; 2) een groot netwerk opbouwt in het literaire circuit;  3)  in aanraking komt met de verschillende fondsen die Nederland rijk is; en 4) samenwerkt  met een enthousiaste en gezellige groep mensen in bestuur en redactie. 

 

 

  • Bestuurslid evenementen

 

Taakomschrijving

Het bestuurslid evenementen:

  • organiseert lezersavonden en symposia, met een helder thema en een aansprekende headliner; we mikken op 1-2 evenementen per jaar 
  • Is verantwoordelijk voor het coördineren van de zichtbaarheid van Liter op literaire evenementen

 

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die: 1) affiniteit heeft met de kern van Liter, ‘Lezen is geloven’; 2) met sterke en innovatieve thema’s op de proppen komt; en 3) daar een creatief en kwalitatief evenement omheen kan organiseren.

 

Wat bieden we je?

We bieden je een vrijwilligersfunctie aan waarin je: 1) onderdeel wordt van het toonaangevende tijdschrift op het gebied van literatuur en religie; 2) een groot netwerk opbouwt in het literaire circuit; 3) richting kan geven aan het literaire gesprek in Nederland; en 4) samenwerkt met een enthousiaste en gezellige groep mensen in bestuur en redactie. 

Submit to FacebookSubmit to Twitter