door de redactie

 

‘Maar dan, waar staan we, wat blijft er over als niets valt vast te stellen?’ schrijft Stevo Akkerman in de nieuwe Liter, nummer 93. De auteur en Trouw-columnist opent het maart-nummer van het literaire tijdschrift met een zoektocht in de literatuur naar het onzegbare, of misschien wel de Onzegbare. Het is het eerste nummer van de 22e jaargang, waarin dit keer geen gastschrijver, maar het thema de Ander centraal staat.

 

 

De gastschrijver van vorig jaar, Abdelkader Benali, laat overigens wel weer van zich horen. Hij ging met Liter naar Tanger en kwam terug met een mooie impressie, in woord en beeld. Publicatie hiervan is de opmaat naar Liter 94, het nummer dat geheel in het teken staat van een literaire uitwisseling met deze Noord-Marokkaanse stad.

 

Verder in dit nummer werk van Aimée Zoon, een debutant in het literaire veld. Liter is er trots op haar werk te kunnen publiceren. Meer poëzie is er van onder andere Pauliene Kruithof en Bert van Weenen. Proza is ook weer te vinden in Liter 93. Van Machteld Siegmann een voorpublicatie met de titel ‘Onderduik’, afkomstig uit haar binnenkort bij Uitgeverij Ambo|Anthos te verschijnen roman, en ook Greetje Kruidhof, Els Meeuse en Poli Loman vertellen indrukwekkende verhalen.

 

Universitair hoofddocent aan de Universiteit van Tilburg Sander Bax schrijft over De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld, en in de recensierubriek Maatwerk aandacht voor onder meer Hadewijch, Stefan Hertmans en Arnon Grunberg.

 

Liter 93 is verkrijgbaar bij de betere boekhandel, via bol.com en natuurlijk via leesliter.nl.

Submit to FacebookSubmit to Twitter