Liter presenteert wekelijks een eigenzinnige review van een film die draait in Nederlandse filmhuizen. Dit keer Juliet, Naked (2018) van Jesse Peretz.

 

door Peter Sierksma, 7 september 2018

 

Fans en kenners zien altijd meer dan de maker of performer aan wie zij hun hart verpanden. In Juliet Naked, een heerlijke komedie van Jesse Peretz naar de gelijknamige roman van Nick Hornby, is Duncan zowel fan als kenner. Als universitair docent letterkunde is hij gewend om teksten te analyseren en verbanden te leggen tussen leven en werk van schrijvers. En die vaardigheid nu, zet hij in zijn vrije tijd thuis aan de Engelse zuidkust voort in zijn blog over zijn grote held, de ooit op slag verdwenen Amerikaanse alternatieve popster Tucker Crowe. Zie je Duncans werkkamer vol posters, platen en andere parafernalia dan voel je hoe diep de liefde zit, maar snap je tegelijkertijd waarom vriendin Annie (Rose Bryde) niet  verder wil met haar onvolwassen egocentrische Crowe-fan.

 

 

 

Demo

 

Totdat zij op een dag uit pure verveling, nijd en wanhoop de post van haar lekker irritant door Chris O’Dowd gespeelde partner opent. In een enveloppe vindt zij ‘Juliet Naked’, een vroege ruwe opname van Crowes succesvolste album ‘Juliet’ en raakt zij op eigen houtje alsnog in de ban van de popster die haar haar relatie heeft gekost.

 

Ja, en dan wordt de film pas echt leuk en openbaart zich de klasse van regisseur en oud-bassist van The Lemonheads Jesse Peretz en de ware ster van de film Ethan Hawke: verdwaald in een privéwoud vol ex-partners en kinderen is hij in zijn rol van Tucker Crowe onweerstaanbaar, niet in het minst voor Annie, die als een blok voor hem valt.

 

Hoe anders zijn verwaaide leven dan dat van zijn alles vastleggende grootste fan! En hoe grappig als de twee mannen uiteindelijk door Annie aan elkaar worden voorgesteld op het Engelse strand en Duncan zijn held niet veel later aan de keukentafel probeert te overtuigen hoe het nou echt met hem en Juliet gelopen is. Far out!

  

Kijk de trailer:

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter