Voor ons prachtige literaire tijdschrift Liter zijn we op zoek naar een online redacteur. Houd je van literatuur, heb jij ervaring met het beheer van een website en sociale media en lijkt het je leuk om creatief mee te denken met onze bevlogen redactie? Dan is deze vacature misschien iets voor jou! 

Taakomschrijving

De online redacteur van Liter: 

  • Denkt actief mee over hoe Liter zich online presenteert
  • Houdt de website www.leesliter.nl up to date 
  • Beheert Liter’s sociale media-kanalen (Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn) 
  • Verstuurt de digitale nieuwsbrieven
  • Neemt deel aan de redactievergaderingen (4x per jaar) 

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die affiniteit heeft met de kern van Liter, ‘Lezen is geloven’, vaardig is in de digitale wereld en actief meedenkt in de redactie van Liter.

Wat bieden we je?

We bieden je een vrijwilligersfunctie aan waarmee je: 1) onderdeel wordt van het toonaangevende tijdschrift op het gebied van literatuur en religie; 2) een groot netwerk opbouwt in het literaire circuit; en 3) samenwerkt met een enthousiaste groep mensen in redactie en bestuur.

Liter

Literair tijdschrift Liter publiceert verhalen, gedichten,essays en interviews waarin de verbinding tussen literatuur en religie gestalte krijgt, wordt opgespoord en de ruimte wordt gegeven. Het grensvlak tussen literatuur en religie is helemaal geen grensvlak: de twee zijn vanouds onscheidbaar en dat is nog altijd te merken. Liter kijkt met specifieke interesse naar het christendom in de literatuur: hoe zet de christelijke culturele traditie zich voort, in Nederland en in andere taalgebieden? De kern van Liter ligt dan ook in het adagium: ‘Lezen is geloven’.

Voor verdere vragen over deze vacature, neem gerust contact op met onze hoofdredacteur Gerda van de Haar: verhalenliter@gmail.com. Sollicitaties kunnen vóór 29 januari naar secretaris Anke Brons: ankebrons93@gmail.com.