Van 7 tot 9 juli 2022 organiseert de Vereniging voor Theologie haar conferentie met als thema ‘Theologie en literatuur’ in de Grote Kerk in Hilversum. Onder de aangekondigde sprekers is Willem Jan Otten, ook adviserend redacteur van Liter.

De hoofdsprekers zijn:

  • Willem Jan Otten, auteur
  • dr. Tjerk de Reus, literatuurwetenschapper
  • prof. Bénédicte Lemmelijn, hoogleraar Oude Testament aan de KU Leuven en dichter

Het concept-programma is binnenkort in te zien. Naast de hoofdlezingen is er opnieuw veel ruimte voor diverse korte bijdragen, tekstlezingen en wat de leden verder maar willen. Deze bijdragen hoeven inhoudelijk niet met het conferentiethema verbonden te zijn, al mag dat natuurlijk wel. De Call for Papers zal hier binnenkort te vinden zijn.

De aanmelding is geopend, aanmelden kan via deze link.